Annons
Nyheter

Flera vittnade i mordfallet

– Jag är hoppfull om att min huvudman skall rentvås i rättegången.
Det sa Växjöadvokaten Sten-Åke Larsson efter den andra rättegångs­dagen om det 24 år gamla mordet i Eslöv.
Nyheter • Publicerad 19 oktober 2010

I morddramats centrum finns den 68-årige Kronobergsföretagaren som misstänks ha utfört mordet och vars handavtryck säkrats på en kopplingsdosa till telefonen.

Under tisdagen vittnade såväl Skånepolisens kriminaltekniker som experter från SKL och deras slutsatser varierade.

Annons

–?Malmöteknikerna stod fast vid sina undersökningsresultat som sa att det var blodspår på kopplingsdosan och att avtrycket kommit dit i samband med blodet, säger Sten-Åke Larsson och tillägger:

– Medan SKL menade att det inte går att dra några sådana slutsatser och att det med bestämdhet inte ens går att säga att fläckarna är blod. Dagens vittnesmål förflöt som jag förväntat och hoppats.

Kommande måndag avslutas rättegången i Lunds tingsrätt med pläderingar. Då kommer Sten-Åke Larsson att presentera alla uppgifter som enligt hans uppfattning medför att 68-åringen skall frias.

Åklagare Magdalena Holmberg kommer å sin sida att argumentera för att 68-åringen är skyldig till mordet och därför skall dömas till ett långvarigt fängelsestraff.

Daniel Johansson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons