Annons
Nyheter

Granfelt (SD) hotar med AK-47:a på Facebook

Den Sverigedemokratiska kommunpolitikern Tommy Granfelt från Lenhovda skriver på Facebook att han köpt en AK 47:a i fall han blir angripen av en ”svarting”.
– Det var bara ett skämt, jag var påverkad av alkohol när jag skrev.
Nyheter • Publicerad 2 augusti 2014
På torsdagskvällen skrev Tommy Granfelt på Facebook att han köpt en AK-47:a. Statusuppdateringen togs bort efter att Smålandsposten samtalat med honom.
På torsdagskvällen skrev Tommy Granfelt på Facebook att han köpt en AK-47:a. Statusuppdateringen togs bort efter att Smålandsposten samtalat med honom.Foto: 

Tommy Granfelt har uppdrag som ledamot av barn- och ungdomsnämnden i Uppvidinge kommun och fram till i vintras hade han även uppdrag som styrelseledamot för Sverigedemokraterna i Östra Kronoberg. På torsdagskvällen skrev han på Facebook ”Köpte nyss en AK 47:a, utifall att en svarting angriper mig när jag inte är förberedd. Det KAN hända, med Migrationsverkets skyddslingar i närheten...”

– Det där var bara ett skämt, något jag skrev efter inverkan av alkohol, säger Tommy Granfelt när Smålandsposten når honom på fredagskvällen.

Annons

Tycker du att det var ett roligt skämt?

– Ja visst tycker jag det. Annars hade jag inte skrivit det. Men för det första har jag ingen vapenlicens och för det andra har jag ingen AK 47:a hemma.

Varför skämtar du om detta?

– Det skrevs under inverkan av lite alkohol och då kan idéerna springa i väg. Det som känner mig förstår att det inte finns någon som helst allvar bakom detta.

Men kan du förstå att andra människor inte tolkar det så, din Facebook är öppen för vem som helst?

– Ja, vänsteranhängare tolkar det säkert på sitt vis och de som inte känner mig vet ju inte vad jag avsåg med det jag skrev. Så visst har jag förståelse för det. Men jag kommer inte ta bort något, det jag har skrivit det får stå kvar.

Du ångrar inte att du har skrivit det?

– Nej, jag ser ingen anledning till att ångra det. Men jag har inga vapen hemma, inte ens ett luftvapen, säger Tommy Granfelt.

Efter att Smålandsposten pratat med Tommy Granfelt tog han bort inlägget från Facebook.

Per Jodenius
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons