Annons
Nyheter

Hjälpsamma poliser hittade stöldgömma

När polisen ville vara extra hjälpsam och köra hem en upphittad handväska till en kvinna hittades stöldgods.
Stöldgömman fanns hos väskägarens granne som lämnat sin lägenhetsdörr vidöppen.
Nyheter • Publicerad 19 december 2011

En 37-årig kvinna har åtalats för häleri och rättegången hålls på onsdag vid tingsrätten i Växjö. Hon har varit frihetsberövad sedan stöldgodset, värt cirka 70 000 kronor, hittades i hennes lägenhetsförråd. Verktygen hade tidigare stulits från Ljungby Energis lokaler.

Den aktuella dagen skulle polispatrullen återlämna en upphittad väska till en kvinna, men ingen öppnade när poliserna knackade på ytterdörren. Utanför grannlägenheten dammsög den nu åtalade 37-åringen lugnt sin bil.

Annons

När polismannen som hastigast tittade in i hennes lägenhet genom den öppna dörren såg han en större slagborrmaskin.

”Den var stor och gul och passade inte att stå i en liten lägenhet”, har polismannen skrivit i en promemoria.

När polismannen ville undersöka saken närmare hindrades han av 37-åringen som förklarade att han inte hade rätt att vara i lägenheten. Hon är skriven på en annan adress och polisen bad därför att få se ett hyreskontrakt. Kvinnan kom efter några minuter ut från lägenheten med kontraktet i handen.

Väl tillbaka vid polisbilen berättade polismannen vad han sett för sin kollega som kom ihåg att just en sådan borrmaskin nyligen stulits från ett företag. Efter beslut om husrannsakan i lägenheten gick poliserna tillbaka i jakten på stöldgods.

Men då var slagborrmaskinen redan borta. Först när poliserna tänkte bryta upp en förrådsdörr plockade 37-åringen fram nyckeln. I förrådet fanns borrmaskinen gömd tillsammans med övriga verktyg som stals från Ljungby Energi.

Daniel Johansson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons