Annons
Nyheter

Inga spår efter stulna däck värda 300 000

-Två inbrott på två helger, man känner misströstan.
Det säger Christer Kermfors, ägare till Däckservice i Växjö AB, som i dag träffar försäkringsbolaget sedan däck för hundratusentals kronor stulits.
Polisen har inga spår efter tjuvarna.
Nyheter • Publicerad 30 mars 2012

Under det senaste inbrottet i helgen stals 160 däck med fälg. Värde: Drygt 300 000 kronor.

-De borrade upp låset på en container som stod på vårt inhägnade område, säger Christer Kermfors.

Annons

Företaget förvarade däcken åt kunder och det var mestadels sommardäck som snart skulle läggas på bilarna igen. När under helgen som inbrottet inträffade på Moränvägen på Norra Industriområdet är det ingen mer än tjuvarna som vet.

Helgen innan var det mellan 30 och 40 lastbilsdäck med fälg, värda omkring 130 000 kronor, som stals.

-Varje däck på fälg väger minst 100 kilo, så det är inga smågrejer de sysslar med, säger Christer Kermfors.

Spår från brottsplatsen överensstämmer med spår som säkrats från en trolig omlastningsplats nära Vederslövs Nöbbele, några hundra meter söder om riksväg 23, utanför Växjö.

Stölderna ställer till med mycket problem. Förutom allt praktiskt som ska lösas med kunder och försäkringsbolag, innebär självrisken även en ekonomisk smäll.

-Det är svårt att skydda sig mer mot stölder än vad vi gör. Tjuvarna har inte varit inne i lokalerna som är larmade, säger Christer Kermfors.

Han tror att tjuvarna ser till att allt stöldgods lämnar landet i lastbilsekipage.

Samma natt som det första inbrottet inträffade stals även cirka tio båtmotorer, värda flera hundra tusen kronor, från närliggande Bil & Marin.

Polisen är övertygad om att samma tjuvar ligger bakom alla tre inbrotten. Polisen har inga misstänkta för inbrotten och efterlyser nu tips, om exempelvis fordon som setts intill brottsplatserna, för att komma vidare i utredningarna.

-Ännu är inbrotten ett enda stort frågetecken, säger Tommy Lövgren vid närpolisen i Växjö.

Daniel Johansson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons