Annons
Nyheter

Kamprad satsar 70 miljoner på äldreboende i Schweiz

IKEA-grundaren Ingvar Kamprad donerar drygt 70 miljoner kronor till Espalinges i Schweiz.
Pengarna ska användas till att bygga bostäder för äldre.
Nyheter • Publicerad 8 juli 2012

– Tanken är att fokusera på äldre i nöd, säger stadens borgmästare Maurice Mischler till den Schweiziska nyhetssajten 24 Heures.

Ingvar Kamprad, 86, bor själv i Espalinges, med runt 8 000 invånare, sedan 36 år tillbaka.

Annons

Nu har han erbjudit kommunen att hjälpa till och bygga ett 20-tal lägenheter med hyror som är anpassade för de blivande hyresgästerna.

Han har varit noga med att påpeka att marken och bostäderna ska tillhöra kommunen och inte någon stiftelse, enligt borgmästaren.

Kamprads önskemål är att lägenheterna ska byggas nära en skola för att underlätta kommunikationen mellan generationerna, rapporterar 24 Heures.

En del av pengarna kommer också att användas för att undersöka möjligheten att bygga ytterligare 50 liknande lägenheter.

Enligt borgmästaren har Ingvar Kamprad förklarat att han dröjt med donationen tills nu eftersom han inte var särskilt förtjust i det tidigare styret i staden.

Lennart Ernstsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons