Annons
Nyheter

Kräver skadestånd för hundöverfall

Vid två tillfällen överföll en lösspringande rottweiler en kopplad springer spaniel. Attackerna slutade med dryga veterinärkostnader.
Ägaren till den överfallna hunden har nu lämnat in en stämning till Växjö tingsrätt.
Nyheter • Publicerad 18 november 2014

Första gången rottweilern gick till attack var i juli då den kopplade springer spaniel-tiken var ute på en kvällspromenad. Plötsligt sprang rottweilern ut från en tomt och högg i tikens ryggslut. Rottweilern släppte taget först när käkarna bändes loss.

Efter veterinärbesök med medicin och dräneringsslangar var allt frid och fröjd. Inte minst eftersom rottweilerns ägare några dagar senare betalade kostnaderna och lovade att hunden inte skulle vara lös mer, allt för att undvika nya attacker.

Annons

Men i mitten av augusti var det dags igen under en annan promenad. Plötsligt dök den lösspringande rottweilern upp och anföll återigen springer spaniel-tiken.

Alla försök att stoppa rottweilern var förgäves och bitskadorna blev mycket värre än förra gången. Tiken opererades på djursjukhus och låg sammanlagt inlagd i nio dagar sedan tillståndet försämrats kort efter operationen.

”Huvudsakligen har vårt försäkringsbolag ersatt våra kostnader men inte alla”, skriver ägaren till springer spanieln i stämningsansökan som lämnats in hos Växjö tingsrätt. Kravet för självrisk, förlorad arbetsförtjänst och reseersättning landar på drygt 12 000 kronor.

Den stora summan är veterinärkostnaderna som slutade på 40 000 kronor med en självrisk på 8 000 kronor.

Kommer inte ägarna till de båda hundarna överens måste tingsrätten fälla avgörandet i skadeståndstvisten.

Daniel Johansson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons