Annons
Nyheter

Kronobergare vinnare med omsorgsföretag

Kronobergarna Oscar Lundin och Benjamin Kainz är tillsammans med kollegan Arvid Morin årets unga företagare. De tog hem titeln med sitt företag Ung Omsorg.
Nyheter • Publicerad 13 oktober 2012

I går avgjordes vilket företag som tog hem titeln Årets Unga Företagare 2012.

Oscar Lundin, Benjamin Kainz och Arvid Morin som har företaget Ung Omsorg kammade hem vinsten.

Annons

– Det känns väldigt ärofyllt. Det är häftigt att kunna exemplifiera en samhällsförändring genom ett företag, säger Benjamin Kainz som kommer från Urshult.

Företaget startade i Växjö när killarna tog studenten från Växjö Fria Gymnasium. De vann även SM i Ung Företagsamhet 2006. Benjamin Kainz kommer från Urshult och Oscar Lundin från Älmhult. Kollegan Arvid Morin är från Stockholm.

– Vår tanke är att organisera ungdomar på äldreboenden och fokusera på det sociala, förklarar Benjamin Kainz.

Företaget Ung Omsorg går alltså ut på att förbättra det sociala livet för äldre och öka intresset för vården bland unga. I dag engagerar man 600 unga medarbetare på flera orter och har Carema som nationell samarbetspartner. Ungdomarna som jobbar blir en hjälp på olika äldreboenden genom att träffa de äldre och exempelvis ta med dem ut på promenader eller andra sociala aktiviteter.

– Alla kanske inte har närstående som kommer och hälsar på. Det här blir som ett extra barnbarn, vilket vi tror är oerhört viktigt, säger Benjamin Kainz.

Michelle Hallberg
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons