Annons
Nyheter

Kvinna misstänks ha försökt skada 20-åring

Den 27-åriga kvinnan som under natten till lördagen anhölls för dråpförsök släpptes under söndagseftermiddagen.
Våldsbrottet inträffade sedan två unga män avslöjat henne med att slanga bensin från bilar på Skånegatan i Ljungby.
Nyheter • Publicerad 31 oktober 2010

– Åklagaren ansåg inte att det fanns något skäl till häktning. Misstanken om dråpförsök har ändrats till försök till grov misshandel, säger Frederik Svärd, vakthavande befäl vid Kronobergspolisen.

Kvinnan greps i Ljungby strax innan klockan ett under natten till lördagen. Två förbipasserande män i 20-årsåldern såg hur kvinnan hukade sig bakom några bilar och misstänkte att hon försökte slanga bensin.

Annons

När männen konfronterade den 27-åriga kvinnan blev det en ordväxling. När kvinnan satte sig i bilen för att försöka undkomma ställde sig ett av vittnena framför bilen.

Trots det startade kvinnan bilen och körde rakt in i en husvägg i hörnet till företaget Engvalls Bil. Mannen hade då hamnat på motorhuven och när kvinnan sedan backade och tvärnitade ramlade han av.

20-åringen gav sig dock inte utan lyckades öppna kvinnans bildörr och tog nycklarna. Han ådrog sig skärsår i ena handen.

Männen höll med gemensamma krafter kvar kvinnan på platsen till polisen anlände några minuter senare.

Den 27-åriga kvinnan är boende i Ljungby och känd av polisen sedan tidigare. Hon var vid tillfället narkotikapåverkad och har i förhör erkänt bensinstölden och trafikbrotten. Beträffande misstanken om försök till grov misshandel har kvinnan sagt att hon inte hade något uppsåt att skada någon.

Efter söndagseftermiddagens frisläppande av kvinnan fortsätter polisutredningen med bland annat fler förhör innan utredningen är klar att lämnas till åklagare för beslut i åtalsfrågan.

Daniel Johansson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons