Annons
Nyheter

Misstänkt 46-åring skulle få miljoner – om sambon dog

Försäkringspengar skulle göra en 46-årig man till mångmiljonär – om hans sambo dog.
Mannen misstänks ha tänt eld på parets villa när sambon låg och sov.
Nyheter • Publicerad 25 juli 2012

Nyligen åtalades 46-åringen för mordbrand och försök till mord efter branden i Kvarnamåla i början av juni. Han misstänks även ha misshandlat och hotat sambon under tre års tid och åtalas också för grov kvinnofridskränkning.

Rättegången hålls vid Växjö tingsrätt under torsdag och fredag i nästa vecka. Under polisutredningen har 46-åringen nekat till alla anklagelser. Men åklagaren är övertygad om att det var 46-åringen som anlade branden och därmed försökte mörda den sovande sambon.

Annons

Åklagaren kommer inför rätten att presentera en rad handlingar om sambons livförsäkring som tecknats hos Länsförsäkring Kronoberg. Om kvinnan dog skulle 46-åringen få ut tre miljoner kronor.

– Jag kommenterar inte något som har med försäkringen att göra, var 46-åringens besked till polisens förhörsledare under slutförhöret.

Kvinnan har i förhör berättat att tanken var att hennes barn och mannen skulle stå som gemensamma förmånstagare. Men enligt kvinnan har någon ändrat livförsäkringen så att 46-åringen stod som ensam förmånstagare till miljonerna.

För polisen har kvinnan även berättat att mannen under den senaste tiden varit ”väldigt angelägen” om att försäkringspremien skulle betalas in. Så angelägen att 46-åringen har gått in på sambons internetbank och själv sett till att överföringarna ordnats.

Kvinnan har också berättat att paret bråkat om hennes livförsäkring. Samt att 46-åringen hade varit ovanligt trevlig och bjudit på vin till maten när hon kom hem från arbetet kvällen innan branden.

Strax efter fyratiden på morgonen den 5 juni vaknade kvinnan av att sovrummet var rökfyllt och att hon kände andnöd. Hon såg att barnet, hunden och 46-åringen var försvunna. Kvinnan sprang i panik till grannen för att larma men vände för att se om hon själv lyckades släcka branden.

När kvinnan kort därefter ändå sprang tillbaka till grannen ringde han 112. Kort därefter kom ambulans, räddningstjänst och polis till brandplatsen. 46-åringen greps några timmar senare i trakten av Huseby.

Daniel Johansson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons