Annons
Nyheter

Mordbrand på pizzeria

En brand utbröt i natt på den gamla pizzerian i Strömsnäsbruk i Markaryds kommun. Polisen misstänker mordbrand.
Nyheter • Publicerad 26 augusti 2014

Det var vid halvtvåtiden under natten till tisdagen som räddningstjänsten fick ett larm om att det brann på den gamla pizzerian i Strömsnäsbruk.

– Ett vittne hörde en ruta krossas och när vittnet tittade ut genom sitt fönster såg de hur det brann inne på pizzerian och att en bil lämnade platsen i hög hastighet, säger Emir Bajric, inre befäl på Kronobergspolisen.

Annons

Byggnaden, som bland annat rymmer pizzerian, blev helt utbränd innan räddningstjänsten hann släcka branden och räddningstjänsten arbetar fortfarande med eftersläckningsarbete nu på morgonen.

– Vi har pratat med vittnen på plats under natten och vi fortsätter med att ta in uppgifter under dagen. Våra tekniker kommer även att göra en undersökning av lokalen nu på förmiddagen. Vi har ingen misstänkt med vi behandlar ärendet som en mordbrand och vi kommer titta närmare på om det finns någon hotbild mot restaurangen eller dess ägare, säger Emir Bajric till Smålandsposten.

Per Jodenius
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons