Annons
Nyheter

Ola Gustafsson lämnar politiken

Socialdemokraten Ola Gusafsson var nominerad till posten som kommunalråd i Växjö kommun och vice ordförande i utbildningsnämnden. Nu lämnar han allt efter en konflikt inom partiet.
Nyheter • Publicerad 17 november 2014
Socialdemokraternas nya radarpar i kommunstyrelsen går skilda vägar efter en intern konflikt.
Socialdemokraternas nya radarpar i kommunstyrelsen går skilda vägar efter en intern konflikt.Foto: 

– Socialdemokraternas ordförande i Växjö, Gunnar Storbjörk, kontaktade mig i söndagskväll och sa att det rådde en förtroendekris riktad mot mig och då meddelade jag honom att jag inte längre står till förfogande, säger Ola Gustafsson, till Smålandsposten sent på måndagskvällen.

På måndagskvällen hade partiet medlemsmöte och skulle utse vilka socialdemokrater som skulle få partiets alla förtroendeuppdrag i kommunen. De uppdrag som Ola Gustafsson var föreslagen till tillsattes inte utan kommer att utses vid ett senare extramöte.

Annons

Enligt Ola Gustafsson är upprinnelsen till att han lämnar en händelse som ägde rum i lördags då Socialdemokraterna i Kronoberg valde vilka personer som skulle företräda dem i Region Kronoberg. Till posten som ordförande i Kulturparken Småland förslog Ola Gustafsson en annan kandidat än valberedningen och hans förslag vann den slutna omröstningen.

– Efter mötet blev jag kontaktad av Gunnar Storbjörk som framförde ett förtäckt hot. Han sa att mitt agerande kunde få konsekvenser för mitt engagemang, säger Ola Gustafsson och fortsätter:

– I söndags träffades styrelsens arbetsutskott i Växjö och diskuterade den förtroendekris som uppstått. En sådan miljö vill jag inte verka i. Jag brukar säga vad jag tycker och stå för det och jag tycker att denna situation är väldigt tråkig.

Socialdemokraternas kommunalråd i kommunen, Åsa Karlsson Björkmarker, beklagar att han lämnar.

– Ola har meddelat att han inte står till förfogande och det beklagar jag. Det är en konflikt som ligger bakom men den gick tyvärr inte att lösa, säger hon.

Vad konflikten handlar om vill hon inte gå in på men hon säger att den är gammal.

- Det har inget med det som hände i lördags att göra, detta är gammalt. Jag har stort förtroende för både Ola och Gunnar.

Enligt Gunnar Storbjörk finns det ingen konflikt och han beklagar det inträffande.

– Jag har inte hotat Ola och det finns ingen konflikt mellan oss. Han har valt att lämna och det är olyckligt, säger han.

Per Jodenius
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons