Nyheter

Pojken blev dödad

Den fyraårige pojke som hittats död i Ljungby blev dödad, det berättade polisen för en liten stund sedan på en presskonferns i Ljungby.
Nyheter • Publicerad 17 oktober 2011
Foto: Johan Nilsson / SCANPIX

– Den preliminära rapporten vi fått från obduktionen visar att pojken bragts om livet men vi kommenterar inte i nuläget hur det gått till, säger Robert Loeffel, informationschef på Kronobergspolisen.

Ingen person är i nuläget delgiven misstanke om brott.

Den fyråriga pojke försvann i Ljungby vid klockan fem på söndagseftermiddagen. Han var på en lekplats i tillsammans med sina syskon vid försvinnandet som skall ha föranletts av ett gräl med syskonen.

Polisen fick in en anmälan klockan halv åtta. Då hade pojken redan varit saknad sedan två och en halv timme.

– Syskon och föräldrar letade väl själva först, men när de inte lyckades hitta honom slog de larm, säger Robert Loeffel

Vid 22-tiden på söndagskvällen hittades så pojken, av en privatperson, i ett skogsparti inte långt från lekplatsen och bostaden.

Platsen spärrades av och polisens tekniker undersökte platsen.

– Omständigheter i samband med det hela gör att vi inte utesluter brott och vi har rutinmässigt startat en förundersökning om mord, sa Robert Loeffel, vid nio-tiden på måndagsförmiddagen.

Det förhållandet ändrades alltså undereftermiddagen.

Fyraåringen har förts till Rättsmedicin i Lund där en obduktion ska genomföras.

– Teknikerna fortsätter underöka området och fyndplatsen under dagen och vi kommer knacka dörr i området, säger Robert Loeffel.

Sex polispatruller deltog i sökandet bland annat hundpatruller. Även boende i området deltog i sökandet. Trots detta hittades inte pojken trots att han inte tagit sig särskilt långt från lekplatsen.

– Jag tror inte att skogspartiet var fokus i letandet. Det är rätt många fastigheter i området och det var många trappuppgångar och källare att leta i, säger Robert Loeffel.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.