Annons
Nyheter

Polisen har spår efter inbrottsvåg

Över trettio bilinbrott på en natt i Ljungby. Men det handlar förmodligen inte om en organiserad liga.
– Vi misstänker att det är någon lokal förmåga, förklarar Robert Loeffel vid polisen.
Nyheter • Publicerad 24 januari 2012

Enligt stationsbefälet i Ljungby, Roger Lundgren har inbrotten skett under fem timmar mellan klockan ett på natten och sju på morgonen natten till söndagen och är utsprida över en stor del av staden.

På måndagseftermiddagen hade polisen i Ljungby tagit emot totalt 31 anmälningar om bilar som utsatts för antingen skadegörelse eller inbrott och stöld. De olika rubriceringarna på brotten förklaras av att vissa bilar endast fått sin ruta krossad.

Annons

– En krossad bilruta utan att någon varit inne och krafsat i handskfacket är skadegörelse, förklarar Roger Lundgren.

De har säkrat vissa spår och fått in åtminstone ett vittnesmål som är intressant. Ett vittne har vid sjutiden på morgonen sett en man som polisen tror är gärningsmannen.

Polisen är relativt säker på att det också handlar om en person, eftersom det under natten låg mycket nysnö med tydliga spår i.

De vill däremot inte säga att de tror att brottet kommer klaras ut. Men förhoppningarna finns. Enligt Robert Loeffel är det inte några stora värden som stulits.

– Jag kan tänka mig att värdet är större på det man skadat än det man tillgripit, säger han.

Thomas Holmgren
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons