Annons
Nyheter

Polisen sköt varningsskott

En Kronobergspolis tvingades avlossa varningsskott när två misstänkta tjuvar stoppades. Tjuvarna körde på polisbilen innan polismannen avlossade varningsskotten och grep en av tjuvarna.
Nyheter • Publicerad 7 december 2011

Anders Karlsson, tillförordnad länspolismästare vid Kronobergspolisen, säger att ingen person kom till skada vid ingripandet som inträffade vid 15-tiden under onsdags-eftermiddagen.

Kronobergspoliser arbetade vid tillfället i Marka- ryd när de fick syn på en efterlyst bil som flytt efter en stöld på ett kontor i Tönnersjö i Hallands län. Polisen tog upp jakten på de flyende tjuvarna som i samband med ingripandet vände och körde på polisbilen. Polisen kände sig så trängd och hotad att varningsskott avlossades.

Annons

Den ene tjuven, en 32-årig man, gav upp medan kamraten flydde ut i terrängen. Polisen satte in ett stort antal hundpatruller i jakten på den flyende mannen. Senare greps den flyende som visade sig vara en 48-åring.

– Både Kronobergspolisen och polisen i Halland hade hundträning så det fanns gott om resurser, konstaterar Anders Karlsson.

I dag fortsätter utredningen med de båda misstänkta männen.

Rutinmässigt när poliser har avlossat skott anmäls det inträffade till Riksenheten för polismål.

Daniel Johansson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons