Annons
Nyheter

Rånare erkände och släpptes

Mannen som greps misstänkt för att ha rånat en 76-årig kvinna i Markaryd har erkänt. Efter erkännandet försattes den misstänkte mannen på fri fot.
Nyheter • Publicerad 11 januari 2012

Vice chefsåklagare Yvonne Rudinsson anser att utredningen kommit så långt att det inte längre fanns skäl att hålla mannen frihetsberövad.

Personrånet inträffade i lördags eftermiddag när den 76-åriga kvinnan, boende i Markaryd, gick med sin rollator på väg från Konsum. Innan kvinnan kom fram till sin bostad attackerade rånaren henne.

Annons

Kvinnan har i polisförhör berättat att rånaren slog henne i ansiktet och ryckte till sig handväskan. Strax efteråt greps en 54-årig man misstänkt för rånet och väskan hittades. I förhör valde han att erkänna och berättade om omständigheterna runt brottet.

Mannen är skriven på en adress i Hässleholm och vistades tillfälligt i Markaryd när rånet inträffade.

54-åringen är sedan tidigare känd av polisen. Han dömdes så sent som i oktober för bedrägligt beteende och för ett drygt år sedan fälldes mannen för såväl olaga hot som ofredande.

Daniel Johansson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons