Annons
Nyheter

Sonen misshandlad av båda föräldrarna

I förhör sa pojken att pappan slogs om han ”varit dålig” på fotbollsträning eller match. Straffet blev detsamma om pojken vid utvecklingssamtal fått kritik av sin lärare.
Pappan har nu dömts till fyra månaders fängelse.
Nyheter • Publicerad 21 december 2010

Trots att den 54-årige pappan, boende i Ljungby kommun, tidigare är ostraffad anser Växjö tingsrätt att straffet måste bli fängelse i?stället för villkorlig dom och samhällstjänst. Motiveringen är att upprepade brott riktats mot hans eget barn.

I polisförhör har pojken berättat hur pappan slagit honom vid en rad tillfällen under flera års tid. Det har mestadels varit slag med öppen hand mot ansiktet, huvudet och övriga kroppen. Vid ett tillfälle använde pappan en dammvippa vid misshandeln medan han en annan gång tryckte ned pojkens huvud i en toalettstol.

Annons

Vid ett tillfälle i våras hotade pappan sonen med att denne skulle flås eller stoppas i ugnen.

Åklagaren ville ha 54-åringen fälld för grov fridskränkning under närmare fyra års tid, men tingsrätten stannade i domen för fyra fall av misshandel och två olaga hot. Tingsrätten konstaterar att problemet med opreciserade gärningar som ligger flera år tillbaka i tiden kan vara preskriberade.

Såväl under polisförhören som under rättegången nekade pappan till alla anklagelser och sa sig inte kunna förstå varför pojken ljög. Men Växjö tingsrätt skriver i domen att pojken lämnat sina uppgifter på ett klart och nyanserat sätt.

”Han har stundtals varit känslomässigt berörd och påtagligt påverkad för vad som kommer att hända om han tvingas återvända hem”.

Även pojkens mamma döms för att ha misshandlat pojken, i hennes fall handlar det om två tillfällen. Straffet blev villkorlig dom och dagsböter.

Daniel Johansson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons