Annons
Nyheter

Stort antal mobiltelefoner stulna

Ett stort antal mobil­telefoner stals under tisdagskvällen från Telecare service på Viaduktsvägen i Ljungby. Företaget reparerar polisens telefoner som kan innehålla känslig information.
Nyheter • Publicerad 5 november 2014

– Telecare är bland annat reparatörer av samtliga telefoner från Rikspolisstyrelsen, säger David Grann, inre befäl vid Kronobergspolisen.

– Telefonerna kan innehålla information. Visserligen krävs inloggningsuppgifter men det finns de som är kunniga på detta.

Annons

Vilken typ av information skulle det kunna vara?

– Sådant vill jag inte gå in på och är inte heller rätt person att svara på det.

Sent under tisdagskvällen jobbade polisen fortfarande med att försöka klarlägga huruvida några av polisen egna telefoner hade stulits. Inbrottslarmet på Telecare utlöstes vid 19.30-tiden och det visade sig att tjuvarna tagit sig in i lokalerna genom att krossa en fönsterruta.

Ett par timmar senare upptäckte väktare en krossad ruta på entrédörren till MR Tech på närbelägna Näsvägen i Ljungby.­ Kronobergspolisen skickade flera patruller till orten för att försöka stoppa tjuvarnas framfart.

Även under måndagskvällen inträffade flera företagsinbrott i Ljungby och Markaryd där tjuvar tog sig in genom att krossa fönster. Då drabbades Nibe Villavärme och Ekamant på Järnvägsgatan i Markaryd där det stals datorer. Senare polisanmäldes att även CTC Enertech i Ljungby blivit av med datorer.

Daniel Johansson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons