Annons
Nyheter

Tågresenärer ska få åka buss gratis

Från och med imorgon kommer det att gå fria anslutningsbussar mellan Växjö och Alvesta för resenärer som ska med Veolias tåg till Stockholm.
Nyheter • Publicerad 19 augusti 2010

Tågen har gått mellan Malmö och Stockholm, med stopp i Alvesta, sedan juni förra året. Fram till början av oktober går de bara på helgerna, men därefter kommer tåg att passera Alvesta på sin väg mot Stockholm och Malmö sju dagar i veckan. Anslutningsbussarna kommer dock bara att gå fredagar och söndagar.

-Det är mycket studenter och helgresenärer som vill upp till Stockholm, och därför sätter vi in de här bussarna, säger Marco Andersson, affärsområdeschef för Veolia transports fjärrtåg.

Annons

Förutom att Växjö är en studentstad finns det framför allt två anledningar till anslutningsbussarna: Att fler personer ska lockas att åka med tågen och att anslutningen i dagsläget – främst på söndagar – är så pass dålig, då resenärer kan få vänta i uppemot en timme för att ta sig från Alvesta till Växjö.

Mot uppvisande av tågbiljett kommer man att släppas ombord gratis på bussarna. Om man dock inte ska med tåget, är man heller inte välkommen på bussen. Något som kan komma att ändras om det visar sig vara ett stort intresse för att åka med bussarna.

Bussen kommer att gå från Linnéuniversitetet via stationen till Alvesta. Buss och tåg kommer att invänta varandra vid förseningar.

Än så länge är det bara inplanerat att bussarna kommer att köra fram till och med den 11 december. Men om efterfrågan är stor, så kommer de förmodligen att köra sträckan Växjö–Alvesta längre tid än så. Om efterfrågan finns så är det även möjligt att de kommer att köra fler dagar i veckan än bara fredag och söndag.

Rasmus Thedin

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons