Annons
Nyheter

Tio månaders fängelse för häktad 22-åring

En 22-årig man döms till tio månaders fängelse för en lång rad brott. Hans tre kamrater döms också, men slipper fängelse. Samtliga bor i Lessebo kommun.
Nyheter • Publicerad 20 januari 2012

Växjö tingsrätt beslutade att 22-åringen även fortsättningsvis ska vara häktad på grund av risken för ny brottslighet. Han döms bland annat för flera grova rattfyllerier, vållande till kroppsskada, stöld, narkotikabrott och brott mot knivlagen.

22-åringen stoppades vid ett tillfälle kraftigt alkoholpåverkad, 1,79 promille, när han körde personbil på Ljudervägen i närheten av Skruv. Vid ett annat tillfälle stoppades han i närheten av Balders Hage i Häradsbäck med 1,64 promille.

Annons

Det tredje grova rattfylleriet ägde rum i Gemla där han smet efter att ha kört på en bil. Strax därefter körde mannen i diket med 1,96 promille alkohol i blodet varvid hans passagerare skadades.

Det senaste rattfylleriet inträffade på Formaregatan i Lessebo, men då hade han även ertappats med att köra bil alkoholpåverkad på Norrleden i Växjö.

En jämnårig kamrat döms för att tillsammans med bland andra 22-åringen ha deltagit vid en stöld av flera motorcyklar i Vetlanda kommun. Motorcyklarna var tillsammans värda omkring 100 000 kronor.

Kamraten döms även för annan brottslighet och straffet blir skyddstillsyn. Bland annat ertappade polisen honom i oktober på Smedjegatan i Växjö med fyra knivar och en yxa som tingsrätten förverkar.

Däremot frias han, och får tillbaka kniven, från åtalet om ett knivinnehav på allmän plats i Lessebo. Mannen påstod inför rätten att han glömt kniven i jackan – efter en fisketur.

Daniel Johansson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons