Annons
Nyheter

Två begärs häktade för våldtäkt

Den 35-årige mannen som tillsammans med en kvinna misstänks ha våldtagit en annan man i Hovmantorp är fortfarande anhållna. Under fredagen lär de ställas inför häktningsdomaren i Växjö.
Nyheter • Publicerad 29 december 2011

– Det är troligt att jag begär dem häktade. Ytterligare förhör ska hållas under fredagsförmiddagen, säger åklagare Yvonne Rudinsson.

Hon vill med hänsyn till utredningen inte berätta vad de två anhållna hittills har uppgivit under förhören.

Annons

Våldtäkten skedde enligt anmälan under onsdagskvällen i en bostad i Hovmantorp. Den drabbade mannen uppgav för polisen att han våldtagits av de båda utpekade som anhölls under natten till torsdagen.

Den anhållne 35-åringen är sedan tidigare välkänd av polisen och dömd för en rad brott. Bland annat finns domar för grov misshandel, grov kvinnofridskränkning och narkotikabrott i registret.

35-åringen är dock aldrig tidigare dömd för något sexbrott. Nu gäller misstankarna förutom våldtäkt även misshandel och olaga hot.

Kvinnan är helt ostraffad och anklagas för medhjälp till våldtäkt och olaga hot.

Daniel Johansson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons