Annons
Nyheter

Två män anhållna för brutal misshandel

Två av de tre männen som misstänks för en brutal misshandel på Storgatan i Växjö har anhållits. Den tredje släpptes efter förhör.
Nyheter • Publicerad 10 mars 2012

- Detta är de tre som var mest aktiva under misshandeln. Sedan får vi se vad den fortsatta utredningen ger beträffande de andra som fanns på plats, säger Robert Loeffel, Kronobergspolisens informationschef.

-Vi är en bra bit på väg att klara upp det här brottet. Det är en typ av misshandel som händer då och då och som kan få oanade följder.

Annons

Smålandsposten berättade om den oprovocerade misshandeln i gårdagens tidning. De två överfallna hade enligt polisen försökt avstyra ett bråk och blev då själva attackerade av ett gäng.

Men ett vittne filmade hela överfallet med sin mobiltelefon och kontaktade polisen. Misshandeln inträffade klockan 01.45 under natten till den 19 februari.

Polisens utredning tog fart efter att tv-programmet Efterlyst visat vittnets inspelning. Polisen fick snabbt tips om de inblandade.

- Många som sett det här inslaget har blivit väldigt berörda och filmen visar hur utlämnade de drabbade är i sådana här situationer, säger Robert Loeffel.

En av de misstänkta kontaktade själv polisen efter programmet, men släpptes snart av jouråklagaren. Nu leds utredningen av kammaråklagare Jonny Philipsson som beslutat att anhålla samme man plus ytterligare en misstänkt. En tredje inblandad släpptes dock efter förhör.

Brottet rubriceras numera som grov misshandel med tanke på de upprepade sparkarna mot försvarslösa personer som blivit nedslagna på gatan.

Samtliga tre misstänkta är i 20-årsåldern och ingen av dem är tidigare dömd för våldsbrott.

Daniel Johansson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons