Annons
Nyheter

Två män anhållna för villainbrott i Norraby

Två män sitter anhållna misstänkta för helgens villainbrott i Norraby, strax utanför Rottne. Vid inbrottet stals bland annat ett hagelgevär och en bil.
Nyheter • Publicerad 19 juni 2014

– När polisen ­anträffade bilen fanns de här två personerna i anslutning till den, säger kommissarie Henrik Jonasson, inre befäl vid Kronobergspolisen.

Männen, 44 respektive 47 år gamla, greps på Teleborg vid lunchtid i?går. Den stulna bilen togs i beslag för kriminalteknisk undersökning. Männen är sedan tidigare kriminellt belastade.

Annons

– Båda anhölls efter förhör misstänkta för villa­inbrottet som inträffade någon gång ­mellan ­klockan 21 på lördags­kvällen och 08.30 på söndags­morgonen.

Ägarna till fastigheten var inte hemma vid tillfället. I efterhand visade det sig att inbrottslarmet lösts ut men att signalerna inte gått fram till ägarens mobiltelefon.

Tjuvarna tog sig in i bostaden via källaren och lade beslag på ett kassaskåp som togs ut från huset.

– Kassaskåpet hittades uppbrutet i närheten av bostaden. Vapenskåpet lyckades de inte få med sig utan låg kvar på platsen, säger Henrik Jonasson.

Men tjuvarna lyckades bryta upp vapenskåpet och fick med sig ett hagelgevär. De hittade även en bilnyckel och tog bilen som fanns på fastigheten.

Polisens utredare jobbar nu vidare med att försöka knyta de misstänkta männen till bostadsinbrottet. Vid den tekniska undersökningen i bostaden säkrades vissa spår. I dag fortsätter utredningen runt inbrottet.

Daniel Johansson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons