Annons
Nyheter

Två män anhållna misstänkta för stöld

Männen greps av allmänheten i Lidhult på torsdagskvällen.
Nyheter • Publicerad 1 augusti 2014

Enligt Kronobergspolisen var polisen på plats vid en misstänkt tjuvgömma i skogarna vid Lidhult tidigare på torsdagen.

– På dagen igår kontaktade allmänheten polisen, och vi var där och hämtade misstänkt stöldgods, alltifrån elhandverktyg till cyklar med mera, säger förundersökningsledare Peter Tagesson.

Annons

Polisen kunde inte stanna länge, bland annat på grund av sökandet efter den försvunne 66-åringen i Markaryd.

– Allmänheten fick kännedom om detta, och på eget bevåg gick de ut i skogen och la sig och spanade på den här tjuvgömman. Vid 20.40-tiden kom de här två herrarna i sin bil. Då valde de att springa fram och gripa de här två herrarna, säger David Grann, inre befäl vid polisen.

Polisen kom till platsen och tog över gripandet. Ytterligare misstänkt stöldgods upptäcktes på männen och i deras bil. Bland annat ska bilen ha innehållit flera originalförpackningar med kängor och en originalförpackning med en platt-tv. Både godset och bilen beslagtogs av polisen.

– Vi tror att det skulle kunna härleda antingen från stölder från butiker eller företag, eller inbrott, säger Ulf Wilson, inre befäl vid polisen.

Männen, som är födda -81 och -85, anhölls misstänkta för stöld vid halv tre natten till fredagen. De nekar till brott och har en annan förklaring till hur de kommit över godset, enligt polisen.

Christoffer Nilsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons