Annons
Nyheter

Två män döms till fyra år för misshandel

Två män i Alvesta kommun har dömts till fyra års fängelse för grov misshandel, efter att tidigare i år ha kniv­skurit en man i 30-årsåldern svårt.
Nyheter • Publicerad 4 juli 2012

Två män, 49 och 21 år gamla från Alvesta kommun, dömdes på tisdagen till fyra års fängelse för grov misshandel av en man i 30-årsåldern.

Det var i slutet av april i år som männen möttes hemma hos bekanta. När mannen i 30-årsåldern skadade sitt två­åriga barn genom att, som några involverade påstår, kasta barnet i golvet uppstod ett bråk. Mannen fick då ta emot slag i ansiktet. Han blev också tillrätta­visad av en av de nu dömda männen varefter 30-åringen själv slog till honom i ansiktet.

Annons

Den man som tillrätta­visade 30-åringen försvann från platsen, men kom senare hem till honom tillsammans med två andra män. I trappuppgången till lägenheten där den 30-årige mannen bor, blev 30-åringen då både överfallen och svårt knivskuren.

Den misshandlade mannen fick opereras och hans tillstånd var till en början livshotande. Tillståndet blev så småningom bättre och stabilt. Han var dock fortsatt nedsövd efter operationen. Därför tog det några dagar innan polisen kunde förhöra honom om vad som hade hänt.

De två dömda männen är släkt, både med varand­ra och med den misshandlade mannen. Ytterligare en man var åtalad, misstänkt för inblandning i misshandeln, men han frikändes i rätten.

Förutom fängelsestraff ska de båda männen dess­utom betala den misshandlade mannen ett skadestånd på drygt 70 000 kronor. Männen har tidigare inte dömts för liknande brott.

Patrik Rosell
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons