Annons
Nyheter

Vapen och droger gav skyddstillsyn

I 22-åringens bostad hittades två pistoler och en revolver samt 89 gram cannabis. Nu döms han till skyddstillsyn. I domen ingår också våld mot poliser, men mannen slipper betala skadestånd.
Nyheter • Publicerad 11 november 2014

Poliserna ”har blivit an-gripna i tjänsten under sådana förhållanden att de måste ha haft en mental beredskap av att mötas av såväl visst våld som andra angrepp”, konstaterar Växjö tingsrätt och fastslår att poliserna inte ska få något skadestånd för kränkning.

En av de ingripande poliserna träffades av ett knytnävsslag i huvudet medan 22-åringen spottade på en annan polis.

Annons

Samma dag som vapnen och narkotikan hittades stoppades den narkotikapåverkade 22-åringen på Sommarvägen i Växjö. Han var då knivbeväpnad.

Ett av mannens vapen hittades därefter gömd i en ventilationstrumma på toaletten medan övriga vapen låg i sovrumsgarderoben. Tingsrätten anser att skyddstillsyn är det lämpligaste straffet, men om fängelse valts som påföljd hade straffet blivit ett år.

Daniel Johansson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons