Annons
Nyheter

Växjökvinna omkom i mc-olycka

En 47-årig kvinna från Växjö omkom på söndagseftermiddagen efter att ha krockat med en minibuss med husvagn på riksväg 23 utanför Älmhult. Hennes 17-åriga dotter skadades.
Nyheter • Publicerad 3 augusti 2014

Olyckan inträffade strax före klockan 16 på söndagen på riksväg 23 vid avfarten mot Bergön en dryg mil norr om Älmhult.

På motorcykeln färdades två personer, föraren en 47-årig kvinna från Växjö samt hennes dotter som var passagerare. En minibuss med husvagn körde framför dem.

Annons

– Båda fordonen färdades norrut. Motorcykeln körde in i husvagnsekipagets vänstersida. Olyckan inträffade vid omkörning då husvagnsekipaget gjorde en vänstersväng, säger Alexander Gustafsson, inre befäl vid Kronobergspolisen.

Enligt honom var den 17-åriga flickan vid medvetande men chockad när räddningspersonalen kom fram. Hon hade ådragit sig bland annat en benskada och fördes till Växjö lasarett. Enligt en bulletin från lasarettet opererades flickan på söndagskvällen och hennes tillstånd bedömdes på som allvarligt.

Föraren av minibussen hördes på plats av polisen.

Alexander Gustafsson säger att olyckan nu kommer att utredas och att det är för tidigt att säga om det finns misstanke om trafikbrott eller inte.

De två personer som satt i minibussen klarade sig utan fysiska skador.

Stefan Fehrm
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons