Annons
Nyheter

1. Hur vill du att huset används? 2. Är det fria ordet hotat här och nu? 3. Hur värnar man bångstyriga och obekväma uttryck?

Nyheter • Publicerad 5 juni 2014
1. Till att arbeta med Det fria ordets tre beståndsdelar: kul- tu­r­­­arvet, det egna uttrycket och framförallt att bredda ungas möjligheter att uttrycka sig, samt yttrandefrihet.2. Ta Lars Vilks. Jag gillar inte alls det han säger, men han hindras från att uttrycka sig fritt. Självcensuren är stor, men man måste få prata om svåra frågor. Växjös fristadsförfattare Nasrin Madani är mycket bra på att peka på våra svenska blinda fläckar.3. Genom att ta hjälp av personer från andra kulturer och sammanhang, att använda sig av deras blick. Man måste vara modig.
1. Till att arbeta med Det fria ordets tre beståndsdelar: kul- tu­r­­­arvet, det egna uttrycket och framförallt att bredda ungas möjligheter att uttrycka sig, samt yttrandefrihet.2. Ta Lars Vilks. Jag gillar inte alls det han säger, men han hindras från att uttrycka sig fritt. Självcensuren är stor, men man måste få prata om svåra frågor. Växjös fristadsförfattare Nasrin Madani är mycket bra på att peka på våra svenska blinda fläckar.3. Genom att ta hjälp av personer från andra kulturer och sammanhang, att använda sig av deras blick. Man måste vara modig.Foto: 
1. Det finns en viktig koppling mellan seriös litteratur och yttrandefrihet och jag hoppas att detta blir en plats som uppmärksammar detta. Seriös litteratur är försmädlig för makten.2. I alla fall i Sverige, även om jag inte vet hur det är i Växjö. Tänk på debatten kring skolexperten Per Kornhall som har belagts med ett slags munkavle av kommunen där han arbetade.3. Det måste man avgöra noggrant från fall till fall. Hets mot folkgrupp är till exempel tyvärr en lag som behövs. Det kontroversiella innebär svåra gränsdragningar.
1. Det finns en viktig koppling mellan seriös litteratur och yttrandefrihet och jag hoppas att detta blir en plats som uppmärksammar detta. Seriös litteratur är försmädlig för makten.2. I alla fall i Sverige, även om jag inte vet hur det är i Växjö. Tänk på debatten kring skolexperten Per Kornhall som har belagts med ett slags munkavle av kommunen där han arbetade.3. Det måste man avgöra noggrant från fall till fall. Hets mot folkgrupp är till exempel tyvärr en lag som behövs. Det kontroversiella innebär svåra gränsdragningar.Foto: 
1. Huset fungerar som en katalysator under vårt arbete. Projektet går ut på att vi möter människor, gamla som unga från hela världen, och det gör vi här.2. Indirekt. World trade center ska byggas även om många har varit kritiska. Det går att koppla till vårt projekt om Växjös bebyggelse ? nu blir det jättefart på den lokala debatten.3. Genom att vara nyfiken på det avvikande, att inte låta sig vara bekväm. Man skulle inte komma någonstans om det inte vore för sådant som är kontroversiellt till en början.
1. Huset fungerar som en katalysator under vårt arbete. Projektet går ut på att vi möter människor, gamla som unga från hela världen, och det gör vi här.2. Indirekt. World trade center ska byggas även om många har varit kritiska. Det går att koppla till vårt projekt om Växjös bebyggelse ? nu blir det jättefart på den lokala debatten.3. Genom att vara nyfiken på det avvikande, att inte låta sig vara bekväm. Man skulle inte komma någonstans om det inte vore för sådant som är kontroversiellt till en början.Foto: 
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons