Annons
Nyheter

”Antingen somnar väl publiken eller jag”

Nyheter • Publicerad 27 oktober 2010
Gunilla och Anders Olofsson missar aldrig Bokens dag.
Gunilla och Anders Olofsson missar aldrig Bokens dag.Foto: 

Tipsa gärna Sven Elofsson tel: 0470-77 06 61

mail:vimmel@smp.se

Annons

Har ni någon gång varit på Bokens Dag i konserthuset?

Det har butiksägaren Ingrid ”Trasan” Lysén, konstnären Björn Gidstam, förre hockeymålvakten Anders ”Fidde” Olofsson, Kafé de Luxe-ägaren Dan Ronefors och många med dem varit år från år.

I?går hälsade Smålandspostens chefredaktör Magnus Karlsson välkommen och lämnade över till konferencier Olle Larsson. Denne filosofie doktor i historia var klädd i skotskrutiga byxor dagen till ära.

–?Lite punkigt, fast utan blått hår, skojade Olle, stolt över utmärkelsen som årets bäste historielärare 2010.

–?Jag har varit med två år som författare och nu tre år som konferencier, fortsatte Olle.

Sedan var det författarna tur med Johan Hakelius först ut.

–?Underbart att vara här. Får se vad jag ska tala om på fri hand. Antingen somnar väl publiken eller så somnar jag, sa Johan Hakelius.

Återbud hade lämnats av Ann Heberlein och Marcus Birro. Att Birro saknades tyckte väninnorna Ingrid Lysén, Sonja Svensson och Ingegärd Anderson var extra synd. De missar aldrig Bokens Dag, men de har inte alltid gått på dagen tillsammans.

–?Saknas Birro? Nu ser vi speciellt fram emot att lyssna till Johan Hakelius. Förr om åren körde jag alltid in hit från Jät, men sedan två år tillbaka bor jag i stan, sa Ingrid Lysén.

Förre Växjöprofilen i ishockeymålet, Anders Olofsson och fru Gunilla, har inte missat många Bokens Dag och Dan Ronefors, snickaren som sadlade om till att bli krögare på Kafé de Luxe, tog med sig mamma Gun.

Annons

Det var många som trivdes i fullsatt lokal.

?När: På tisdagens kväll.

?Var: Traditionellt i konserthuset, där sex författare framträdde på scenen.

?Hur: Det var 32:a upplagan av Bokens Dag, ett arran- gemang av Smålandsposten.

?Så många kom: 785 personer.

Sven Elofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons