Annons
Nyheter

Årets fem bästa deckare

Nyheter • Publicerad 22 december 2011
Foto: 
Jussi Adler-Olsen: Flaskpost från P
Jussi Adler-Olsen: Flaskpost från PFoto: 
Michael Hjorth och Hans Rosenfeldt: Lärjungen
Michael Hjorth och Hans Rosenfeldt: LärjungenFoto: 
Karin Alfredsson: Pojken i hiss 54
Karin Alfredsson: Pojken i hiss 54Foto: 
The girl with the dragontattoo.
The girl with the dragontattoo.Foto: 
Alexandra och Alexander Ahndoril är Lars Kepler.
Alexandra och Alexander Ahndoril är Lars Kepler.Foto: 
Arne Dahl: Viskleken
Arne Dahl: VisklekenFoto: 
Lars Kepler: Eldvittnet.
Lars Kepler: Eldvittnet.Foto: 

Lars Kepler: Eldvittnet

Efter en tveksam start är Lars Keplers serie om Joona Linna nu bland det bästa på den svenska deckarscenen. Eldvittnet är spännande, välskriven, smart och väldigt blodig.

Annons

Arne Dahl: Viskleken

Arne Dahl inleder ny samhällstillvänd polisromanserie där nya Europolpoliser blandas med gamla bekantingar från A-gruppen. Habil och årsbäst enligt Svenska deckarakademin.

Michael Hjorth och Hans Rosenfeldt: Lärjungen

Psykologen Sebastian Bergman är kanske den mest osympatiska deckarkaraktären just nu och Lärjungen en av de bästa svenska seriemördarromanerna någonsin.

Sissel-Jo Gazan: Dinosauriens fjädrar

Sissel Jo-Gazan är ny trevlig bekantskap med intressanta karaktärer och en komplex, välskriven berättelse i dansk universitetsmiljö. Dessutom med unik mordmetod, känsliga läsare varnas!

Jussi Adler-Olsen: Flaskpost från P

Äntligen översätts Jussi Adler-Olsen till svenska! Flaskpost från P är en klurig dansk polisroman för den som tycker de svenska börjar bli för lika. Innehåller allt från seriemördare till schizofrena detektiver, dessutom med en humoristisk twist.

Årets överraskning

Karin Alfredsson: Pojken i hiss 54

Annons

Alfredsson skriver initierat och angeläget, men ofta lite tråkigt. Denna gång har hon dock åstadkommit en spännande deckare om kvinnors situation i Dubai och Pakistan.

Ser fram emot mest 2012

Mest spännande inför 2012 är att se vad Lars Kepler hittar på. Dessutom är jag nyfiken på vad David Fincher åstadkommit med Stieg Larssons Män som hatar kvinnor, men det avslöjas redan i år – filmpremiär den här veckan!

Kerstin Bergman

Camilla Carnmo
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons