Annons
Nyheter

Brolle briljerade för tjejerna

Det är tjejgängens kväll. Showen inleds faktiskt minuterna innan utsatt tid med en publikvärmande All night long av Stephen Simmonds som är årets kapellmästare.
Nyheter • Publicerad 2 oktober 2010
Brolles sångnummer rev ner applåder hos den kvinnliga publiken i Tipshallen i Växjö i går kväll.
Brolles sångnummer rev ner applåder hos den kvinnliga publiken i Tipshallen i Växjö i går kväll.Foto: Lena Gunnarsson

Det är tjejgängens kväll. Showen inleds faktiskt minuterna innan utsatt tid med en publikvärmande All night long av Stephen Simmonds som är årets kapellmästare. Han och Måns Möller är nykomlingar i år när Ladies night gör Sverigeturné för femte året. Måns Möller inleder med att berätta att han förlorade oskulden på Evedals camping, berättar han. Till en elev till honom. Och redan där början man bygga bilden av Måns Möller som en loser för att balansera scenens andra hotties.

Det är riktigt ös i bandet bakom. Brolle går hem hos publiken, särskilt med publikfriande kommentarer som när han svarar på om man kan bli kär i en hockeylada. ” Om den är full med vackra småländskor så” som han med sitt så karaktäristiska Elvisvibrato följer upp med Can’t help fallin in love. Sen blir det rock ’n’ roll med Good golly Miss Molly, let’s rock och de andra klassikerna.

Annons

Ranelidimitation som Måns gör skrattas det inte speciellt mycket åt. Och den är ganska vag. Men däremot skriker publiken rakt ut när imitationen avslutas med ett ”Knulla mig!” från scenen.

Sketcher som dam­bastun där killarna klätt ut sig till kvinnor och pratar om hur de fem killarna är i sängen urartar i att häckla Måns Möller. Och jag förstår att det ska vara roligt och att han förmodligen varit med och skrivit manus, men det blir om inte beklämmande så i alla fall tjatigt.

Även i år återkommer förinspelade klipp av fingerade kontaktannonser med olika karikatyrer av män.

Andreas Johnson är som vanligt väldigt stark på scenen och river naturligtvis av både Glorious och Sing for me. Han svänger på höfterna och juckar i luften och publiken skriker sig hes.

I pojkbandskavalkaden med låtar som Westlifes When you’re looking like that får även Måns Möller chansen att visa vad han går för och det är alls inte tokigt. Överlag lyckas gänget riktigt bra med de tematiserade medleyn som avlöser varandra. Men kanske är det också musiken som är behållningen.

Det är inte precis några sjumilakliv han tar, Martin Stenmarck. Han har väl aldrig varit så halt som när han linkar tillbaka till mikrofonen ensam på scenen med publiken framför sig och strålkastarna glittrande i vänsterfotens svarta högblanka pjäxa.

Finalen inleder Brolle till publikens stora lycka. Wake me up before you go go. Men det är nog inte någon som behöver väckas vid det här laget. Kvar står hela gruppen i sina lila avslutningskostymer och dansar till bandet och en klappande publik.

Finalen inleder Brolle till publikens stora lycka. Wake me up before you go go. Men det är nog inte någon som behöver väckas vid det här laget.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons