Annons
Nyheter

Elisa's vann Dansbandskampen

De fick kvala in i tävlingen. Men till slut vann de hela Dansbandskampen. Elisa's vann lördagens final i SVT.
Nyheter • Publicerad 12 december 2010
Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX

Elisa's tog hem segern med 61,3 procent av telefonrösterna i duell mot Willez från Ljungbyhed i finalen.

Willez och Elisa's gjorde upp om segern i finalduellen där båda orkestrarna framförde vinnarlåten För det här är bara början, skriven av Lasse Holm.

Annons

Det blev en ung final i Danbandskampen i Norrköping där två band som knappt hunnit inleda sin karriär gjorde upp om segern. Willez från Ljungbyhed har bara spelat ihop sedan 2007 och Elisa's från Mariestad började spela ihop så sent som tidigare i år.

Orkestrarna nådde finalduellen sedan CC & Lee slagits ut efter de två första finalomgångarna.

Segern för Elisa's från Mariestad innebär att Sverige fått en ny dansbandsprinsessa i sångerskan Elisa Lindström, som nu kan förbereda sig på skivinspelning och turné. Ett album ska komma i februari.

Segern är anmärkningsvärd även eftersom orkestern fick kvala in till första programmet, men sedan har bandet fått allt mer vind i seglen.

CC & Lee var i sin andra final i Dansbandskampen. Redan 2008 nådde de slutprogrammet och är sedan dess etablerade i branschen. De fick en jokerplats i årets final.

De tre finalorkestrarna framförde två låtar var innan duellen. Den första valde jurymedlemmen Thomas Deutgen ut och den andra banden själva.

Willez började med klassikern Säg inte nej, säg kanske, Elisa's den mer moderna Varenda veranda och CC & Lee schlagerfavoriten Vem é dé du vill ha.

I den andra omgången valde Willez Ett två tre, medan Elisa's framförde När du vaknar är jag hos dig. CC & Lee tog sig an Håkan Hellströms Känn ingen sorg för mig Göteborg.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons