Annons
Nyheter

Final för Yeimy från Växjö

På onsdagen dansade Yeimy Lopez från Växjö för hela Frankrike. I alla fall den del som satt framför tv-programmet La France a un Incroyable Talent.
Nyheter • Publicerad 23 december 2010
Dansgruppen Origins har 12 medlemmar. Yeimy Lopez från Växjö (i mitten) var en av deltagarna i Origins som tog sig till final i franska versionen av Talang. Foto:okänd Obs! Kan beskäras så att det blir porträttare av bara Yeimy istället.
Dansgruppen Origins har 12 medlemmar. Yeimy Lopez från Växjö (i mitten) var en av deltagarna i Origins som tog sig till final i franska versionen av Talang. Foto:okänd Obs! Kan beskäras så att det blir porträttare av bara Yeimy istället.Foto: 

La France a un Incroyable Talent, är den franska motsvarigheten till America's got talent och svenska Talang. I går kväll sändes finalen.

Alla tolv medlemmarna i Origins, som Yeimys dansgrupp heter, jobbar till vardags på Eurodisney i Paris. Där ingår de i dansföreställningar och parader. Namnet har de tagit för att visa på att de inte är en vanlig dansgrupp utan Origins: original.

Annons

– Vi är inte bara dansare, i gruppen finns också eldslukare och akrobater. Sedan kommer vi från helt olika ställen också; vi har fyra, fem olika nationaliter, berättar Yeimy Lopez.

Hur hinner ni med?

– Vi har jobbat med Talent i sex månader nu och det har varit mycket jobb. Först har vi jobbat åtta timmar om dagen på Disneyland och sedan åtta timmar till med repetitioner. Men det här är något man upplever en gång i livet, det är absolut värt det.

Det började på 10 000 deltagare från hela Frankrike och Belgien. I gårdagens final tävlade 12 grupper/enskilda personer mot varandra.

– Vi kom på nionde plats. Men det känns jättebra. Vi har haft ett stort stöd hela vägen från publiken. Vi har jättemånga fans som har ringt in och röstat på oss. Jag är jättenöjd att vi har kommit så här långt. Jag kan fortfarande inte tro att det är sant, säger en trött men glad Yeimy Lopez dagen efter finalen.

Anna Fritzén
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons