Annons
Nyheter

Fullpackat med förvecklingar

Tre resväskor kan ställa till med stora förvecklingarInte minst om de involverade tror att en av väskorna innehåller fem miljoner kronor.
Nyheter • Publicerad 10 mars 2012
Foto: 

Aktörerna i Humorarken bjöd publiken på många skratt när de på fredagskvällen spelade upp Eric Chappells komedi Fullpackat inför en tyvärr alldeles för liten publik i Växjö teater.

De 100-talet åskådare som var på plats fick se en föreställning där Niklas Andersson i rollen som den töntige Ove har blivit förpassad till en för honom helt främmande miljö i en spansk villa av sin företagsamma fru Lisbet, spelad av Alexandra Forsell.

Annons

Här dyker också den avdankade Rederiet-”stjärnan” Sture (Björn Elmgren) upp tillsammans med älskarinnan Lalla (Lena Gruddpers-Ahl) för att njuta av en vecka i solen.

Förvecklingarna börjar när Ove öppnar sin resväska och finner att den är fylld med sedlar.

Då har han på flygplatsen fått med sig den väska som den flyende rånaren Nicken Olsson fick med sig efter ett spektakulärt rån i Sverige.

Fru Lisbet vill omgående ta väskan till polisen men eftersom Ove är pank har han svårt att slita sig från pengarna.

Livet blir inte enklare när den avdankade Rederiet-”stjärnan” Sture dyker upp i villan tillsammans med älskarinnan Lalla.

Eftersom Sture är lika pank som Ove blir han förstås också intresserad av pengarna.

Det startar en karusell där 5-miljonersväskan flyttas runt och slutligen hamnar i ett tätt buskage som också är ett tillhåll för ormar.

Eftersom både Ove och Sture har ormskräck vågar de sig inte ut för att leta reda på väskan.

Och när kriminalinspektör Bengtsson (Ronny Träff) träder in i villan på jakt efter Nicken Olsson (Patrik Dahlberg) och pengarna hävdar både Ove och Sture samfällt att de inte har en aning om var miljonerna finns.

Då är Nicken Olsson mer framgångsrik. Försedd med yxa och en hotfull uppsyn får han fram väskan. Men även för Nickens del slutar allt i en antiklimax – med det eftertraktade bytet framför ögonen dyker en orm upp ur kofferten och det blir full panik.

Annons

Vinnare blev kriminalinspektör Bengtsson eftersom han till slut fick tag på den efterspanade Nicken. Och pengarna brydde sig Bengtsson aldrig om.

”Dom kan ni behålla”, sa han till Ove och Sture...

Så slutar en förväxlingskomedi som håller klassen. Och som är värd att beskådas under de tre återstående föreställningarna.

Ensemblen i Humorarken.

Berne Persson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons