Annons
Nyheter

Hypnotiskt – men sävligt

Kanadensiska electroduon Crystal Castles framförde sitt nya album, Crystal Castles II, som släpptes i våras och fick gott mottagande.
Nyheter • Publicerad 2 augusti 2010
Foto: 
Foto: 
Foto: 

Crystal Castles

Ängen

Annons

Kl. 23.00

3 granar

Kanadensiska electroduon Crystal Castles ställde in på Emmabodafestivalen förra året, till mångas förtret. Att duon spelar i år i stället passar såväl dem som besökarna bättre, då ett nytt album, Crystal Castles II, släpptes i våras och fick gott mottagande. Ju aktuellare desto bättre, även om det inte alltid blir bra för den sakens skull.

I år står rapparen Uffie, med brutet ben, för uteblivet framträdande. Hon ersätts av Owl Vision och Crystal Castles är med ens den sista festivalkvällens enda riktigt stora internationella akt. Det märks. Ängen fylls snart med folk, armar sträcks mot skyn, förväntan hänger i den fuktiga luften. Det är många som vill se Ethan Kath och Alice Grass spela sin hårda electro live, kanske för att rykten om kaotiska, spännande föreställningar har slunkit runt på campingen.

Framträdandet blir dock varken kaotiskt eller spännande, utan mest som en ganska långsam, stundvis blinkande, presentation av vad som kan höras på bandets två skivor. Alice Grass röst mot Ethan Kaths tunga elektroniska utspel är alltid ett välfungerande koncept och ibland är musiken rent hypnotisk, men det hjälper inte. Konserten förblir sävlig.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons