Annons
Nyheter

Jubilerande teaterhöst att jubla åt

Countrymusikal, irländsk dans och Ibsen. Teaterhösten bjuder på en bred repertoar. Därtill sluter Regionteatern en fyrtioårig cirkel med playboyen Don Juan.
Nyheter • Publicerad 26 augusti 2010
Sara Lindh i Carola & jag.
Sara Lindh i Carola & jag.Foto: 

– Vi vill satsa på bredd och nå en stor publik, alla ska hitta något som man kan tycka passa. Vi grunnar igenom det där tidigt så att vi har drama, klassiker, musik, dans och så vidare.

Elisabeth Wernerson Johnson är ordförande i Växjö Teaterförening och hon säger sig vara väldigt nöjd med höstens repertoar. Mest gensvar hittills har Ibsens klassiska relationsthriller Hedda Gabler fått, tillsammans med uppsättningen av Mitch Alboms bestseller Tisdagarna med Morrie. Klassiska pjäser som dessa är ofta efterfrågade, menar hon.

Annons

– När man hör folk prata, sådär som man gör, så är det väldigt många som vill ha, som de säger, "riktig teater". Teater på en scen med många, gärna kända, skådespelare, och det tycker jag också är väldigt roligt. Det här två föreställningarna är väl mer traditionell teater.

Lite mer otraditionell är den brittiska danshumorshowen Flhip Flhop, den självbiografiska uppgörelsen med Gud i Carola & jag eller den humoristiska musikalen Gråt inga tårar. Själv ser Elisabeth Wernerson Johnson extra mycket fram emot besöket av Out of Time med världsmästaren i irländsk dans, Colin Dunne.

– En föreställning som jag hoppas och tror är väldigt rolig är Familjens projektledare säger upp sig. Den tar upp aktuella problem som vi kanske kan ruska om.

Regionteatern Blekinge Kronoberg bidrar också till en teaterns höst med tre uppsättningar. Urpremiären av barnföreställningen Bajskorv, Cecilia Lugns lilla countrymusikal Gråt inte mer, Cecilia och så en modern version av Molières playboy Don Juan.

– Det var det första vi spelade 1970, det första som fanns på repertoaren. Nu är det en ny uppsättning där han får det lite hett om öronen, Don Juan. Det är kul att köra den igen, säger marknadschefen Iréne Kleven.

Till 40-årsjubileet kommer Regionteatern också ha ett öppet hus, och så fortsätter Nyfiken torsdag, vars program presenteras senare i höst.

Höstens föreställningar från Regionteatern och Växjö Teaterförening

Bajskorv, urpremiär 23 september.

Gråt inte mer, Cecilia, 24 september, 8 oktober, 19 och 25 november.

Gråt inga tårar, 28 september.

Don Juan, premiär 2 oktober.

Out of Time, 8 oktober.

Familjens projektledare säger upp sig, 10 oktober.

Flhip Fhlop, 18 oktober.

SinnesCirkus med Henrik Fexeus, 22 och 23 oktober.

Carola & jag, 18 november.

Lasse Berghagen, 29 november.

Hedda Gabler, 7 december.

Tisdagarna med Morrie, 14 december.

Fanny Nilsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons