Annons
Nyheter

Katapulten i Småland startar Livekarusellen

Den kallas Sveriges största musiktävling – Livekarusellen. I helgen startade den i Växjö och då heter tävlingen Katapulten i Småland.
Nyheter • Publicerad 21 januari 2013

40 band har i helgen spelat på Musikhuset i Växjö. Sammanlagt deltar 600 oetablerade band från hela landet i Livekarusellen och det är här framtidens band väljs ut. Alla som anmäler sig är garanterade minst tre spelningar inför publik. Banden delas in i pooler och turnerar runt på olika fritidsgårdar. Bakom Livekarusellen står Studiefrämjandet i samarbete med landets fritidsgårdar.

-Vi har ingen åldersgräns och heller inget krav på musikstil, säger Helene Zetterholm som är karusellchef i Småland.

Annons

Hon medger att det varit lite stressigt att få ihop allt och varit speciellt nervöst i år då det är första gången som fansen kunnat sms-rösta.

Livekarusellen startade 1987 och hette tidigare Rockkarusellen innan den bytte namn förra året. Alla deltävlingar äger rum på fritidsgårdar. Smålandsfinalen där åtta band gör upp på scenen äger rum den 4 maj på Palladium i Växjö. 16 band från hela landet går sedan vidare till riksfinalen på Kulturbolaget i Malmö den 25 maj.

En jury och publiken avgör vilka som får tävla vidare och vilket band som slutligen avgår med segern. Priset är en Sverigeturné med minst 16 spelningar.

– Men att komma tvåa eller trea i Småland är inte heller fel. De banden kan få möjligheter till bra spelningar både på scener och festivaler runt om i landet, säger Helene Zetterholm.

Marie Fransson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons