Annons
Nyheter

Krisdrabbade musikaler läggs ner

Musikalerna "Chicago" och "Alice i underlandet" läggs ner.
Alice i Underlandet med Amy Diamond i huvudrollen skulle ha spelats i Växjö i april 2011.
Nyheter • Publicerad 7 december 2010
Amy Diamond i musikalen "Alice i Underlandet". Foto: Peter Knutson/3 Sagas
Amy Diamond i musikalen "Alice i Underlandet". Foto: Peter Knutson/3 SagasFoto: 
Schlagerstjärnan Amy Diamond spelade i "Alice i Underlandet" när musikalen gick i Stockholm. Musikalen skulle ha gått på turné men de planerna måste nu skrotas. Foto: Peter Knutson/3 Sagas
Schlagerstjärnan Amy Diamond spelade i "Alice i Underlandet" när musikalen gick i Stockholm. Musikalen skulle ha gått på turné men de planerna måste nu skrotas. Foto: Peter Knutson/3 SagasFoto: 

Det stormar kring produktionsbolaget 3 Sagas. Företaget står bakom flera påkostade musikaler och har skapat stora rubriker eftersom det länge varit osäkert om produktionerna kan bli av. Genom att bilda ett nytt bolag räddades föreställningarna "Romeo och Julia" och "Riktiga män".

Men nu meddelar 3 Sagas att musikalerna "Chicago" och "Alice i Underlandet" läggs ner. Företaget har skulder på 51,2 miljoner kronor och hotas av konkurs.

Annons

- Trots goda avsikter och hårt arbete har vi inte lyckats hitta en fungerande lösning för "Chicago" och "Alice". Vi har inte lyckats hitta någon köpare eller finansiär och därför måste vi lägga ner dem, säger Kristjan Kristjansson, vd för 3 Sagas, till TT Spektra.

"Chicago" är en av senare års mest framgångsrika musikaler och har blivit en internationell succé. Uppsättningen skulle få premiär på Cirkus i Stockholm den 10 februari, men den påkostade produktionen har kantats av problem. Bland annat hoppade stjärnan Claes Malmberg av när 3 Sagas inte kunde garantera hans lön.

"Alice i Underlandet" väckte uppseende eftersom den innebar schlagerstjärnan Amy Diamonds debut som musikalartist. Med start i februari skulle musikalen gå på turné genom Sverige.

Runt 7 500 biljetter har sålts till de båda musikalerna. Kristjan Kristjansson säger att de som köpt biljetter kommer att få sina pengar tillbaka.

- Vi har tänker återbetala dem genom att återköpa biljetterna, säger han.

Kristjan Kristjansson vill inte uttala sig om omständigheterna runt nedläggningen av "Chicago" och "Alice i Underlandet". Hans företag 3 Sagas hotas av konkurs och har ansökt om rekonstruktion. Kristjan Kristjansson kommenterar inte företagets nuvarande situation, men hävdar att nedläggningen av de två musikalerna inte har något samband med 3 Sagas ekonomiska problem.

- Jag tror inte att jag borde gå in på det nu. Det viktiga i det här läget är de som har köpt biljetter, säger han.

Information angående återköp av biljetter ska publiceras på 3 Sagas hemsida.

Carl Cato/TT Spektra

carl.cato@ttspektra.se

Annons

Fakta/3 Sagas gör miljonförluster

Företaget 3 Sagas driver privatteatrarna Göta Lejon, Maximteatern och Skärgårdsteatern Fjäderholmarna i Stockholm.

3 Sagas förhandlar om företagsrekonstruktion i Stockholms tingsrätt. Besked om fordringsägarnas inställning till en rekonstruktion väntas inom kort.

Företaget har skulder på runt 51,2 miljoner kronor.

Företagets ekonomiska svårigheter började när utländska uppsättningar av musikalerna "Grease" och "Buddy Holly" floppade.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons