Annons
Nyheter

Många tidsmarkörer i debutromanen

50 000 tecken. Så långt har Ninni Schulman kommit på uppföljaren till Flickan med snö i håret.
Nyheter • Publicerad 25 oktober 2010
Foto: 

Hennes debutroman handlar om reportern Magdalena Hansson som strax efter nyår börjat sin nya anställning i Hagfors. Boken är första delen i en planerad trilogi. Just nu skriver Ninni på bok nummer två.

– Men nu är det sommar och tidig höst i stället. Med tanke på hur mycket kraft man lägger i en bok så är det rätt konstigt att jag som avskyr vintern lade handlingen i första boken i januari.

Annons

Hon hade ett driv att författa böcker, men är själv förvånad att det blev deckargenren.

–?Själv läser jag mest vanliga romaner. Jag ville väldigt gärna skriva en roman, men vad jag än började på så körde jag fast. Men när jag väl började med den här boken så lossnade det.

Nu kommer hon till Växjö för att prata om Flickan med snö i håret som alltså utspelar sig i Hagfors där en traffickinghärva och två flickmord försöker lösas dels av polisen, dels av lokalreportern på platsen.

Ninni Schulman har själv varit lokalreporter i Hagfors under tre års tid och känner väl till scenen för händelserna.

–?Folk har ju koll på detaljerna så det får inte bli fel. Men samtidigt är ju berättelsen fiktiv. Så jag har gjort en del för att folk inte ska tro att de vet vilka jag skriver om.

Idéen om att skriva om trafficking fick hon efter en intervju för Expressen för några år sedan.

–?Jag intervjuade fyra flickor från Moldavien som var trafficking-offer vid ett par tillfällen, efter en rättegång i Stockholm.

Texten är fylld av tidsmarkörer som ett flitigt chattande på facebook och sidor på bilddagboken, något som känns lite ovant i genren.

– Ja, kanske är man van vid väldigt tradtionellt språk i deckare. Det kändes rätt med facebook, det är ju sådär man håller på. Jag ville nog att boken skulle kännas nutid.

”Jag ville väldigt gärna skriva en roman, men vad jag än började på så körde jag fast.

Annons

Men när jag väl började med den här boken så lossnade det.”

Ålder: 38.

Bor: Stockholm.

Aktuell: Med debutromanen Flickan med snö i håret.

Om Växjö: Har inte varit i Växjö men tycker att det ska bli kul att få komma hit.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons