Annons
Nyheter

Maratonuppläsning i Växjö

Med start imorgon på Utvandrarnas hus blir det sista söndagen i varje månad högläsning.
Nyheter • Publicerad 27 oktober 2012
Smålands egen Marcel Proust.
Smålands egen Marcel Proust.Foto: SCANPIX

När Bertil Bäckström tillträdde som chef för den publika avdelningen på Kulturparken Småland i maj hade han med sig en idé. Han hade varit på högläsningen av Marcel Prousts På spaning efter den tid som flytt i Stockholm. Den högläsningen gick i mål i våras, efter elva år.

– Vi har vår egen Proust här i Småland, så jag tyckte att det var en bra idé att ha högläsning av hans fyra Utvandrar-böckerna.

Annons

Med start imorgon på Utvandrarnas hus kommer de sista söndagen i månaden (förutom på sommaren och i december) att ha högläsning. Och med Bertils uträkningar kommer de 1 900 sidorna att ta fem år att läsa.

Projektet är ett samarbete med Regionteatern och först ut att läsa är deras skådespelare Catherine Westling. Det blir även musik med Musica Vitae.

– Inbitna Moberg-fantaster kommer nog ofta, men det går bra att bara komma någon gång ibland, säger Bertil Bäckström.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons