Annons
Nyheter

Peter och Magnus vill dra storstadskänslan till Växjö

Peter Andrén tyckte att det saknades sommarklubbar i Växjö. Något som får Växjöborna att stanna kvar på helgerna. Därför öppnade han tillsammans med Magnus Carlsson klubben Karma, i det så kallade Dockanhuset i Växjö.
Nyheter • Publicerad 24 juni 2014
Peter Andrén och Magnus Carlsson har länge velat öppna en klubb och nu är de ägare till Växjös nya klubb Karma.
Peter Andrén och Magnus Carlsson har länge velat öppna en klubb och nu är de ägare till Växjös nya klubb Karma.Foto: Johan Christensen

Enligt Peter Andrén fyller klubben ett hål i Växjös uteliv.

– Det finns sportbarer, finbarer och restauranger vid sjön men det fanns inte riktigt en sommarklubb där man kan få lite mer puls, säger han.

Annons

Peter Andrén och Magnus Carlsson hade länge haft planer på att en starta en klubb och nu hittade de ett tillfälle där allt klaffade.

– Vi har fått ihop en fantastisk personalstyrka och allt kändes bara rätt och då körde vi igång. Det kändes som att det var det som behövdes. Här finns det inte riktigt en sommarklubb där man kan få lite mer puls.

Ungefär 700 personer kom till Karmas premiär för ett par veckor sedan. Nu har klubben haft stängt under midsommarhelgen, men i morgon öppnas dörrarna igen. Där finns en lounge utomhus och bar och dansgolv inomhus som är öppet fram till i slutet av augusti.

Musiken kommer till stor del skötas av dj:s, men där kommer ibland även att vara livemusik.

– Det viktiga är att man ska få den här sköna sommarkänslan, det har inte riktigt funnits i Växjö. Du kan inte gå på en after work där du får lite puls utan det blir oftast där det är ganska tyst och lugnt, eller så är det sport. Vi vill mer ha det som det är i de större städerna.

Tanken är att klubben ska vara ett ställe där man även kan vara dagtid.

– Vi kommer köra ganska hårt på lördagar på dagen med en skön sommarmeny, hög housemusik och kyld rosé. Växjö är en stad som man gärna flyr ifrån på sommaren, men det finns ju potential för väldigt mycket folk också.

Den välbesökta premiärkvällen gav en hoppfull känsla och Peter Andrén ser fram emot att kunna erbjuda Växjöborna det som han själv tycker fattats här.

– Förväntningarna för sommaren är att alla vi i personalen ska ha kul och framförallt att alla som kommer hit ska ha jäkligt roligt. Det ska vara avslappnat, inte stelt på något sätt, utan det ska vara kul och fullt ös.

Mathilda Muul
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons