Annons
Nyheter

Så låter John på söndag

Det går bra för John Lundvik. Nyss hemkommen från USA och ”den framgångsrikaste resan jag haft” sjunger han ut i Så ska det låta på söndag.
Nyheter • Publicerad 8 februari 2013
John Lundvik.
John Lundvik.Foto: 

En kort presentation kanske är nödvändig: John Lundvik har tagit sig från Öjaby i Växjö, via Stockholm till USA. Han är musiker, låtskrivare och producent och har bland annat, tillsammans med Jörgen Elofsson, skrivit When I tell the world you’re mine som Agnes och Björn Skifs sjöng på Sveriges senaste prinsessbröllop. Musik till filmen Snabba cash står han också bakom och i år hade han en låt med i den norska melodifestivalen.

– Jag har nyligen varit i Norge och tyvärr gick det inte hela vägen till final, men så är det i branschen.

Annons

Men själv vill han inte vara med i melodifestivalen.

– Det är ett bra sätt at slå igenom som artist. Om du går från zero till hero. Men jag har varit i branschen i tolv år nu och vill inte bli stylad till en formad artist. Jag är sångare och musiker. Fast i år är jag med och körar i den svenska melodifestivalen och det är kul och annorlunda.

John är precis hemkommen från Los Angeles där han träffade en av sina förebilder, den världs­berömde musikproducenten tillika svensken Max Martin.

– Det var en av de mest framgångsrika resor jag haft hittills. Jag ska framöver skriva låtar till Chris Brown och Selena Gomez. Att sedan få träffa Max var överväldigande.

De senaste åren har det gått bra för John, 29 år, och det mesta talar för att det fortsätter så.

– Jag hoppas verkligen att jag får vara med hela vägen och att jag får bli gammal i branschen. Just nu jobbar jag ihop med Anders Bagge, men så småningom ska jag tillbaka till Los Angeles. Förhoppningsvis får jag ett förlagskontrakt som låtskrivare och då kan jag flytta dit.

Även om han tycker att Sverige är fantastiskt, menar John att amerikanen drömmer mer.

– Det finns många som inte vet hur man steker ett ägg, men kreativiteten när det gäller annat är otrolig och det gillar jag. Jag känner mig hemma där.

Men innan USA ligger för hans fötter så dyker han alltså upp på tv-skärmen till helgen. Och det är i Marika Willstedts lag han tävlar. Marika som också är från Växjö.

– Marika och jag började våra karriärsresor nästan hand i hand efter gymnasiet. Vi försörjde oss på att spela på bröllop och olika hotell runt om i Sverige. Det ska bli så jätteroligt att få vara med i hennes lag i ett så brett program. Dels väljer de sina artister med omsorg. Dels är det den bästa medieexponeringen du kan få som artist. På Allsång på Skansen eller i Sommarkrysset får du tre minuter. På söndag syns jag en hel timme.

Enligt John Lundvik:

Aldrig på en fredag: Ligga hemma och sova.

Det lyssnar jag på när jag lagar mat: Tv:n brukar surra i bakgrunden. I allra bästa fall ett dubbelavsnitt av Per Morberg.

Drömgäster i publiken: På första rad sitter farmor Märta och farfar Harald och bredvid sitter mormor Maja och morfar Nils. Bakom dem sitter Stevie Wonder och ler.

Marie Fransson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons