Annons
Nyheter

Sista versen för scenen i Linnéparken

På en dryg halvtimma var det över. Med ett brak föll den ihop. På tisdagen jämnades scenen, eller paviljongen om man så vill, i Linnéparken i Växjö med marken.
Du kan se en timelaps film från rivningen längre ned i artikeln.
Nyheter • Publicerad 25 juni 2014

Dock kommer det att ta ett par dagar innan alla rester är bortforslade. Redan 1907 väcktes tanken på minnesbysten av Carl von Linné och runt den anlades så småningom en parkanläggning. 1961 stod scenen med det karaktäristiska ovala vita taket klar. I 53 år har den stått pall och sett samt hört både det ena och det andra. Många är de artister, internationella, nationella och mer okända estradörer, som mött Växjöpubliken här i ur och skur. Publikrekordet ligger runt 10 000 personer och det sattes under senare års allsångskvällar i juli. Kultur och nöje var med när grävskopan tog sig an scenen för en sista föreställning.

 

Marie Fransson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons