Annons
Nyheter

Släpper handbromsen när han är Karlsson

Nyheter • Publicerad 20 januari 2012
Foto: Peter Knutsson

För andra gången spelar Marko "Markoolio" Lehtosalo bråkstaken Karlsson. Familjen Svantesson ska på semester, och Karlsson trotsar i förbudet och hänger på. Markoolio ser fram emot rollen och i synnerhet de nya flygscenerna. Trots att han inte tycker att han är lik Karlsson, så har han hittat sin egen tolkning.

– Jag släpper handbromsen från första scen. Han är ganska rolig fastän han ljuger ofta, men det är också själva tjusningen med honom, säger Markoolio.

Annons

Trots att Karlsson är både elak och ibland trög, så tror Markoolio att barn uppskattar honom. Möjligtvis är det just att Karlsson har två sidor – den barnsliga och den vuxet gnälliga – som gör honom så populär.

– Det är full fart framåt i Karlsson. Det är ren och skär underhållning, säger han.

Även Markoolio kan tyckas ha två sidor. Barnartisten och den mer vågade diton. Han har blivit barnidol trots att det aldrig var ursprungstanken. Nu vill han stå kvar i båda rollerna.

– 2004 var jag i valet och kvalet om jag skulle dämpa det här med alkohol, men då skulle det inte längre vara Markoolio.

I hans nya singel Borta bra med hemma bäst har han dock tonat ner festandet. Han sjunger om att vara "livad" snarare än "aprak".

– Jag har alltid sagt att jag inte är en ren och skär barnartist, jag har en bred publik. Jag tror inte att bara för att jag sjunger om hemkört och kola så har det en betydelse för barn.

Växjö Konserthus, Växjö, lördag 21/1

Sofie Peterson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons