Annons
Nyheter

Snurrigt i frisersalongen

Det är mycket som utspelas hos frisören inför ett bröllop. På onsdagskvällen fick 600 åskådare följa alla förvecklingar när Nu är det klippt spelades upp i konserthusets Christina Nilsson-sal.
Det blev en drygt två timmar lång nedräkning där skådespelarnas prestationer definitivt överträffade det manuskript som farsen bygger på.
Nyheter • Publicerad 1 mars 2012
Foto: 

Nu fick Joakim Nätterqvist i rollen som frisören Boris van Klee och Växjöbördige Daniel Träff i rollen som tatueraren Boris Carlsson se till att den blivande bruden Elin Söderstrand (spelad av Sanna Ekman) och hennes blivande make Andreé Starck (spelad av Mattias Olofsson) träffade varandra så litet som möjligt under de tre timmar som återstod till bröllopet.

Det fanns en anledning; när frisören Boris van Klee fick rycka in och fixa den tatuering som bruden Elin hade beställt av kollegan Boris gick allt snett. Boris slant med tatueringsmaskinen och tatuerade in namnet Andrea i stället för brudgummens namn Andreé. Det var förstås en katastrof eftersom det var namnet på Andreés tidigare flickvän.

Annons

Inte blev det bättre när frisör-Boris skulle reparera sitt misstag. Då tatuerar han in ytterligare ett ”s” i ryggslutet vilket innebar att Elin helt plötsligt älskade Andreas, som var namnet på hennes tidigare pojkvän.

Inte blev det bättre av att tatuerar-Boris svartsjuka fru Barbara (Carina Liedbom) gör entré i salongen och får för sig att hennes man är otrogen med bruden. Dessutom får den nitiska skatteinspektören Harriet Persson (Carina Liedbom) för sig att göra en oanmäld inspektion just på bröllopsdagen den 1 maj då salongen egentligen skulle vara stängd. Naturligtvis stärks hennes misstankar om att här pågår en omfattande svart verksamhet - men samtidigt tackar hon utan att tveka ja till erbjudandet att helt kostnadsfritt fixa till sin frisyr. Vilket förstås slutar med att Harriet, vid anblicken av sitt nya utseende, lämnar salongen i vredesmod.

Janne ”Loffe” Carlsson gör sitt bästa för att fylla upp rollen som salongens allt-i-allo. Men tyvärr hamnar han vid sidan av och därför kommer hans egenskaper som komiker aldrig till sin rätt.

Det är alltså inte helt lätt att hålla reda på alla turer i pjäsen. Och det bidrar också till känslan att Nu är det klippt på något vis aldrig kommer loss.

Visst ökar skratten i salongen mot slutet. Och allt slutar väl eftersom bruden Elin får sin Andreé plus att rika pappan, trots att han inte gillar blivande mågen, lovar att betala bröllopet.

Och mågen står där i sin frisyr, som enligt svärfar påminner om ett kråkbo, och ser lycklig ut.

Berne Persson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons