Annons
Nyheter

The Ark splittras

Efter snart 20 år som band väljer nu The Ark att gå skilda vägar.
"Vi känner att vi uträttat det vi skulle artistiskt och att det nu är dags att gå vidare i livet", skriver de på sin hemsida.
Nyheter • Publicerad 8 december 2010
Foto: 

Under våren kommer en samlingsskiva som sammanfattar bandets karriär och The Ark kommer även att ge sig ut på en klubbturné som den 24 mars når Palladium och Växjö. Den sommarturné som sedan följer blir sista chansen att se The Ark live.

Så här skriver de själva på sin hemsida thearkworld.com:

Annons

“Efter sommarturnén kommer vi lägga ner bandet. Vi känner att vi uträttat det vi skulle artistiskt och att det nu är dags att gå vidare i livet. The Ark har varit en väldigt stor del av våra liv och kommer alltid betyda mycket för oss. Därför vill vi göra vårt 20-års jubileum 2011 till en rejäl avskedsfest. Samlingsskivan summerar vår karriär och våra största hits. Vårturnén kommer att bli en present till fansen då vi återvänder till scener vi stått på genom åren för att bjuda på intima och unika konserter. På detta vis vill vi hylla dem som varit med om att skapa The Ark som fenomen. Sommarens turné blir ett fyrverkeri av hits, allsång och bombasm.”

– Visst kan jag känna ett visst vemod i dag, det har varit en så stor del av våra liv. Men det framför allt känns det som ett riktigt beslut, säger Ola Salo till Smålandsposten.

Har inspirationen tagit slut?

– Nej, men om vi fortsatt kanske vi hade urvattnat det vi har skapat, och det vill vi inte. Det är för mycket värt för att vi vill se det hända. Det är bättre att lägga ner för tidigt än för sent. Att alla de för vilka The Ark varit viktigt får vara med i avskedet, i stället för att få reda på i efterhand att en konsert för ett och ett halvt år sedan var den sista. Folk har rätt att få veta.

Ola Salo hoppas också att den stora sommarturnén kommer att nå Växjö.

– Det hade ju varit jättekul att avsluta där förstås.

BERÄTTA DITT BÄSTA MINNE FRÅN THE ARK.

Vi vill gärna att läsarna berättar om sina bästa stunder med the Ark. Skriv en läsarkommentar och berätta.

Kristina Bingström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons