Annons
Nyheter

Vad gör du i Trollhättan?

Pia Tjäder, är filmregissör och manusförfattare och bördig från Växjö. Just nu är hon i Trollhättan.
Vad gör du där?
Nyheter • Publicerad 26 augusti 2010
Foto: privat
Foto: privatFoto: 

– Jag har fått ett stipendium för kvinnliga filmskapare som innebär en praktikplats. Jag var på en föreläsning med Björn Runge och tyckte han hade stor konstnärlig integritet. Jag tjatade på honom om att få göra praktiken hos honom. Då visste jag bara att han hade en ny film på gång och nu spelar vi in den.

Hur är Runge att jobba med?

Annons

– Det är jättespännande. Han är väldigt inspirerande både som människa och regissör. Han har kontroll och vet vad han vill ha.

Vad heter filmen och vad handlar den om?

– Den har inget namn än och jag får inte berätta om handlingen. Men det är med Gustaf Skarsgård, Ann Petrén, Johan Videberg och Malin Buska. De är otroligt proffsiga och fina människor. Filmen har premiär i vår.

Har du egna projekt på gång?

– Jag skriver på två projekt och söker pengar för ett. Det senare heter Som dröm var du vacker att få och handlar om två barn som har ett svårt liv och flyr in i en fantasivärld. Men det är svårt att få pengar.

Cecilia Alstermark
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons