Annons
Nyheter

”Vi vill vara old school”

Vuxensaga kallar regissören Kristofer ”Kiggs” Carlsson sin kortfilmsdebut Spiritus Lepus. Förra veckan började inspelningarna i Kleva gruva.
Nyheter • Publicerad 8 augusti 2014
Kunde George Lucas med Star wars 1977 så kan Kiggs år 2014, menar Kristofer ?Kiggs? Carlsson. Foto: Henryk Hoerner
Kunde George Lucas med Star wars 1977 så kan Kiggs år 2014, menar Kristofer ?Kiggs? Carlsson. Foto: Henryk HoernerFoto: 

Titeln betyder ”Kanin­ande” på latin och det syftar på Växjöregissören Kristofer ”Kiggs” Carlssons favoritdjur. Som liten spenderade han mycket tid i skogen, men tappade som så många andra kontakten med naturen när han blev äldre. Han vill att publiken ska återupptäcka naturen genom hans film.

– Kortfattat handlar den om en pojke som har förlorat sin syster och som inte kan leva med sorgen. Av en slump träffar han ett väsen ute i skogen, som visar honom att det kanske inte alls tar slut efter döden, berättar Kristofer Carlsson.

Annons

– Vi ska spela in i Kleva gruva utanför Vetlanda. Vi vill vara old school à la Star wars – ta det vi har till dräkter, bygga så billigt som möjligt och använda specialeffekter bara för att förtydliga det vi inte kan göra på riktigt.

Tidigare har Kristofer Carlsson bland annat gjort musikvideor, Spiritus Lepus är hans kortfilmsdebut. Ett team på 14 personer gör filmen, själv står han för manus, regi och klippning.

Förra veckan spelade teamet in en trailer som är tänkt att släppas i slutet av året. Hittills har de fått in 65 000 kronor i sponsorpengar. Målet är att spela in den 15 minuter långa kortfilmen nästa vår, med premiär december 2015.

Därefter siktar de ännu högre – regissören ser Spiritus Lepus som introduktionen till en långfilm.

Andreas Larsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons