Annons
Nyheter

VNV Nations skapade en elektrist stämning

Oj, oj, oj! Här kan vi snacka publikkontakt och spelglädje. VNV Nations sångare Ronan Harris är i ständig rörelse och i ständig kontakt med publiken.
Nyheter • Publicerad 28 juli 2012
Sångaren Ronan Harris var ständigt i rörelse under konserten.
Sångaren Ronan Harris var ständigt i rörelse under konserten.Foto: 

Torsdag 22.00

Scen: Ängen

Annons

5/5

När han med glimten i ögat ryter att vi ska klappa händer lyder vi, när han undrar hur vi mår tror vi honom och svarar. Och i bakgrunden sitter Mark Jackson och hamrar duktigt på sina trummor.

Engelska duon VNV Nation spelar en blandning av techno och synthpop och har hållit ihop sedan 1994. De skapar sin musik helt elektroniskt, ibland är den hård, ibland mjuk i fina ballader, alltid melodiös. Ronan Harris röst är egentligen inget att skryta med, tvådimensionell som bäst men det spelar ingen roll, inlevelsen, att han aldrig släpper taget om publiken och glädjen som lyser upp natten betyder mer. Och när han plötsligt står stilla en liten stund i balladen Nove (Shine a light on me) är jag uppslukad. Så bra.

Kim Johansen

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons