Annons

Åklagare yrkar på 25 års fängelse för R Kelly

Musik • Publicerad 9 juni 2022
En illustration av R Kelly under rättegången i New York i slutet av förra sommaren. Arkivbild.
En illustration av R Kelly under rättegången i New York i slutet av förra sommaren. Arkivbild.Foto: Elizabeth Williams/AP/TT

R Kelly kan få skaka galler lång tid, om federala åklagare i New York får som de vill. Enligt Billboard yrkar åklagarna på mer än 25 års fängelse.

Den 55-årige r'n'b-sångaren dömdes i september på nio åtalspunkter för att ha utnyttjat sitt kändisskap och sin karisma under närmare ett kvarts sekel för att locka till sig kvinnor och minderåriga flickor som han sedan förgripit sig på.

Annons

Juryn fann honom skyldig på samtliga punkter. Beskedet om strafflängden väntas komma den 29 juni, och artisten har flaggat för att han då kommer att överklaga domen.

Ett separat rättsfall i Chicago väntas inledas i augusti, där R Kelly anklagas för innehav av övergreppsmaterial på barn och för att ha försökt att förhindra rättvisan.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons