Annons

Åklagaren yrkar på fängelse för Nesser

Kultur • Publicerad 4 maj 2023
Författaren Håkan Nesser (till vänster) i Stockholms tingsrätt. På bilden syns också hans advokat advokat Conny Cedermark.Foto: Anders Wiklund/TT

Rättegången mot författaren Håkan Nesser avslutades på torsdagen. Åklagaren yrkar på att han ska dömas till 2,5 års fängelse för grovt skattebrott, rapporterar SVT Nyheter.

Håkan Nesser åtalades för flera grova skattebrott efter att inte ha redovisat utdelningar och intäkter från utlandsregistrerade bolag mellan åren 2013 och 2015.

Annons

Nesser har tidigare sagt till TT att han anser att åtalet är "obegripligt", men när Skatteverket 2019 upptaxerade honom beskrev han sig i ett uttalande som en "närmast ekonomisk idiot".

Han förnekar brott och säger att utdelningarna gjordes på inrådan av hans ekonomiske rådgivare.

Rådgivaren, som åtalades misstänkt för medhjälp till grovt skattebrott, förnekar brott. Åklagaren yrkar på att rådgivaren ska dömas till tre års fängelse.

Domen kommer den 18 maj.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons